На окупованій Херсонщині взялись переробляти геральдичні символи

3 недели назад 0

Всі соціальні проблеми лівобережжя російські окупанти вже, мабуть, вирішили?! Інакше як пояснити, що взялись вирішувати далеко не першочергові питання — затверджувати нові геральдичні символи окупованого регіону? «Каховський округ входить у нову історію з новим прапором і гербом», — написав у своєму телеграм-каналі ставленик окупантів у Каховці Павло Філіпчук. Голова бика на них з’явилась, за поясненням колаборанта, з родового герба Куликовських, бо Дмитра Овсянико-Куликовського колаборант називає «батьком-засновником» міста. Бик, за даними «знавця» історії, є символом сміливості і впертості. Над головою тварини (бика, а не Філіпчука) зобразили покров Богородиці. Мечі на гербі — знак воїнської слави, якої у російських загарбників немає. Ще одне те, чого немає, символізує синій колір на щиті — це Каховське водосховище, яке знищили окупанти. Червоний — колір крові, в якій, сподіваємось, їх ще втоплять.

За даними Філіпчука, такий герб було прийнято і затверджено на сесії окупаційної ради депутатів Каховського «муніципального округу» 26 липня. Тепер геральдична рада при президенті Росії має внести його у державний реєстр.

А от у сусідньому Новотроїцькому «окрузі» нового герба ще немає. Перед його затвердженням окупаційна адміністрація раптом вирішила поцікавитись думкою народу, запропонувавши у соцмережах на вибір шість варіантів. Чого на них лише не побачиш! Релігійні мотиви мають вказувати, за словами окупантів, на Трійцю, рілля і сільськогосподарські інструменти — на аграрний напрям, синій колір — на Сиваш, орел — на степ, силу і владу тощо…

Свастики «русского міра» окупантам тепер мало. Вирішили нових гербів понамальовувати. До речі, а чому цієї самої Т на жодному з них нема? Недогледіли?

Богдан СТРАЖАК,