На підключення шкіл до Інтернету цього року витратять 1 млрд грн

5 лет назад 0

В Україні є проблема цифрового розриву між поколіннями, зокрема дітей та вчителів, між селом та містом.

Цього року держава витратить близько 1 млрд грн на підключення до Інтернету всіх навчальних закладів та шкіл, які не мають до нього доступу. Про це в інтерв’ю сказала міністр освіти Лілія Гриневич, передає сайт "acc". 

«Цього року ми плануємо створити загальну концепцію цифризації освітньої системи України. Тому що нам потрібна повна візія того, як ця система виглядатиме в повному обсязі. Сюди входить доступ до Інтернету, який би нам дозволив використовувати електронний освітній контент в повному обсязі, зокрема мультимедійний. Інша історія — це сама інфраструктура, тобто носії, з якими діти можуть працювати у школах. Третя частина, можливо найосновніша, все це працюватиме в тому випадку, якщо вчителі зможуть цим користуватися», — сказала міністр.

Вона наголосила, що в інакшому випадку вчитель не буде використовувати цих матеріалів і все це буде нереалізоване.

«Цього року ми робимо дуже велику інвестицію — орієнтовно мільярд гривень. Ці гроші підуть на підключення до інтернету всіх тих навчальних закладів та шкіл, які не мають доступу або мають доступ менший за 30 МБ в секунду. Також ми розробили програмне забезпечення для Національної освітньої платформи. Тобто необхідно наповнити цю електронну платформу, звідки вчителі можуть черпати цей контент. Тому це друга важлива складова», — повідомила Лілія Гриневич.

Також вона зазначила, що в Україні не розвинутий ринок електронних підручників.

«Ми власне, хочемо показати той стандарт, який існує в розвинутих країнах, щоб наші виробники електронного контенту навчилися робити такі підручники. Я вважаю, що особливо зараз, коли ми маємо значну кількість українських дітей, які перебувають в окупованих територіях Донбасу та Криму і потребують української освіти, весь цифровий освітній контент має ще більше значення», — наголосила міністр.