Найдешевше в окупованому Генічеську коштують кавуни

2 недели назад 0

Дешеві продукти на окупованій частині Херсонщини — лише у звітах окупантів. Окупаційні адміністрації і «мінпромторг», повідомляючи про середні ціни в «округах», спеціально їх занижують. І продовжують наполягати, що на них впливають. «Спеціалісти мінпромторгу Херсонської області щотижня проводять моніторинг роздрібних цін на соціально значимі продукти»,  — пише окупаційна «Комсомольская правда».

Цього разу показувати, наскільки все на окупованому лівобережжі «дешево», вирішили на прикладі Адигеї. «Так, у магазинах нашої області ціна за кілограм вареної ковбаси — 468, — пише окупаційна «КП». —  Дешевше у нас і сухі молочні суміші для дитячого харчування: 1189 рублів за кілограм проти 1316.1 значно лояльніше вартість помідорів — якщо у нас віддають за 104 рублі за кілограм, то у Республіці Адигея — за 146 рублів ». По-перше, дешевше — не означає «дешево». Правильно казати: дорого і ще дорожче. По-друге, ціни у звіті занижені. Принаймні, на помідори. Як повідомляють наші читачі з окупованого Генічеська, томати у місті продають, у середньому, по 120 руб/кг. Так само — огірки. Причому обидва види овочів не зразу і знайдеш. Через засушливу погоду і відсутність повноцінного поливу їх цього року мало хто вирощував. Через те і недешеві.

Яблука також коштують від 100 до 120 руб/кг, сливи — 100. Виноград у залежності від сорту можна знайти і по 150 рублів, і вдвоє дорожче. Персики — 150 — 200 руб/кг. Кизил, який привозять з сусіднього окупованого Криму, продають по 250 руб/кг. Інжир звідти ж коштує від 100 до 200 рублів. Фініки з братнього Росії Ірану продаються по 250 — 300 руб/кг. Банани невідомо звідки — по 160, ківі — 180, лимони — 200 рублів. Вирощена на лівобережжі капуста коштує 80, морква і буряк — по 60, картопля — 40 — 50, дині — 40 — 60 руб/кг.

Найдешевшими в окупованому Генічеську є кавуни. їх нині продають по ЗО рублів за кіло. І, скоріше за все, смугасті ще дешевшатимуть. Бо місцеві переважно вже ними наїлись, а відпочивальників в «оксамитовий» сезон не буде. Так само, як не було їх і в основний.

Борис ВИНОГРАДОВ, рлпмдрол