Обвинувачуючи Україну у застосуванні хімічної зброї, окупанти використовують самі

2 месяца назад 0

«Російські спеціалісти отримали чисельні докази фактів застосування українськими бойовиками токсичних речовин, у тому числі синильної кислоти» , — цитує окупаційне «Херсонское агентство новостей» начальника військ радіаційного, хімічного і біологічного захисту ЗС РФ Ігоря Кіріллова.

У якості «доказів» окупанти знову наводять свої підозри щодо діяльності «біолабораторії» у заповіднику «Асканія-Нова» та вигадку про «скид боєприпасів з українського БПГІА у селі Семенівка, яке знаходиться за 10 км від Авдіївки». І не лише.

«Під час СВО зафіксовано більше 400 випадків застосування українською стороною токсичних хімікатів нелетальної дії, більшість з яких офіційно підтверджені акредитованою лабораторією Міноборони Росії, — цитує Кіріллова це саме Міноборони. — Відзначені чисельні випадки застосування українською стороною подразнюючої речовини хлорпікрин, часто у суміші з хлорацетофеноном… Україна при сприянні країн Заходу не обмежує себе використанням хімічних засобів нелетальної дії…»

Дивно було б, аби захищаючись від агресора, ми у чомусь себе обмежували. Проте доводиться. Хімічної зброї у розпорядженні ЗСУ нема. Інакше б Кіріллов навів бодай якісь докази.

Чому раптом роспропагандисти «розбудили» начальника військ РХБЗ, пояснило пропагандистське агентство «РИА «Новости». Цитуємо:

«США і Німеччина разом з Україною і техсекретаріатом Організації з заборони хімічної зброї готують запуск спецмісії з розслідування фактів застосування хімзброї на Україні. Мета — висунути обвинувачення проти Росії на основі сфабрикованих доказів. На ці цілі американці вже виділили майже 400 тисяч доларів».

Насправді фабрикувати нічого не потрібно. Хімічну зброю окупанти застосовували у тому числі і на Херсонщині. І ІІелЮау иа про це писав.

Богдан СТРАЖАК,