Очільник Херсона заявив, що паркувальне комунальне підприємство буде ліквідовано 

2 года назад 0

Міський голова Ігор Колихаєв заявив, що планує ліквідувати комунальне підприємство “Сервіс-Центр”, яке займається парковками міста. Відповідну заяву він зробив під час засідання сесії міськради. 

За його словами, керівництво “Сервіс-Центру” з’їдало більшість зароблених коштів. В результаті бюджет громади майже нічого не отримував від діяльності комунального підприємства. Колихаєв зазначив, що парковки перейдуть на баланс Департаменту міського господарства. 

Варто зазначити, що керує КП “Сервіс-Центр” Георгій Колодяжний – соратник скандально відомої депутатки міськради від “ОПЗЖ” та начальниці Інспекції з благоустрою Олени Мазур. Нещодавно остання намагалася провернути схему щодо відчуження частини автостоянки по вулиці Фонтанній, 17 на користь приватної компані, яку контролює чиновниця. 

Сам Колодяжний фігурує в кримінальних справах, які були відкриті щодо діяльності КП “Сервіс-Центр”. Одна з таких, розміщення автомийки на земельній ділянці, яка належить комунальному підприємству. Як вказано у судових ухвалах, відкрито кримінальне провадження за фактом розтрати майна (коштів) з зловживання своїм службовим становищем службовими особами КП «Сервіс-Центр».

Раніше в міськраді заявили, аудит “паркувального” комунального підприємства “Сервіс-Центр” показав, що воно побудувало свою роботу таким чином, що місцевий бюджет роками недоотримував значну суму доходу.