Однією окупаційною агіткою на лівобережжі стало більше

2 месяца назад 0

Незважаючи на те, що окупанти на лівобережжі глушать український телевізійний сигнал і повсюдно встановлюють обладнання для прийому своїх телеканалів, їх дивляться далеко не всі. Голова окупаційного уряду Херсонщини Андрей Алексеенко навіть опитування з цього приводу запустив у своєму телеграм-каналі.

«Яке телебачення ви дивитесь?»  — спитав окупант. І запропонував на вибір 10 варіантів: «російське ефірне телебачення на звичайну антену, супутникове телебачення «Русский мир», інше російське супутникове телебачення, супутникове українське телебачення зі старої «тарілки», обласний телеканал «Таврия», не дивлюсь телевізор зовсім, дивлюсь лише розважальні телеканали, а новини дізнаюсь з соцмереж «ВКонтакте» і «Одноклассники», ефірне українське телебачення зі звичайної антени, дивлюсь лише розважальні телеканали, а новини дізнаюсь з Інстаграм, Тік-ток, Ютуб, Вайбер».

«Наразі більше всього голосів жителі Херсонської області віддали за звичайне російське ТБ і супутникове «Русский мир»,  — повідомляє окупаційна «Комсомольская правда». —  Також велику кількість голосів набрав варіант «Не дивлюсь телевізор взагалі».

І якщо телевізор з російською пропагандою можна не дивитись, то від окупаційних «газет» жителям лівобережжя практично не сховатись. Вони постійно чекають на них у магазинах, «адміністраціях», а то і просто посеред вулиці. Розповсюджується друкована пропаганда традиційно безкоштовно. І традиційно у ній не знайдеш слова правди. У черговому номері (№ 14) «Каланчакского вестника», наприклад, редактор Галина Єрмишко підло бреше про обстріли у «окрузі»: «Не отримавши бажаних успіхів на фронті, ЗСУ з допомогою західної і американської зброї здійснюють атаки на мирних жителів».

Тим часом колега Єрмишко — Євген Білий, який редагує окупаційну «Надднепрянскую правду» і низку агіток «муніципальних округів», заявив про випуск ще однієї. Назвали її без особливої фантазії — «Алешкинский вестник».

«Незважаючи на обстріли з боку нацистського київського режиму і всі труднощі з цим пов’язані, Альошкінський округ твердо йде шляхом розвитку, у чому йому допомагає вся наша велика країна», — прокоментував брехун вихід першого номеру.

Борис ВИНОГРАДОВ,