Окупантам не сподобалось перейменування у Херсоні, хоча самі переназвали купу топонімів

2 месяца назад 0

«У рамках українського закону про декомунізацію київські чиновники вирішили прибрати з карти Херсона ім’я полководця Олександра Суворова, — «обурилась» окупаційна «Комсомольская правда». —  Призначений Києвом голова адміністрації Херсона оголосив про перейменування Суворовської районної ради у Центральну». Але от собі окупанти перейменування дозволяють.

І якщо на окупованій частині Херсонщини під такі їх дії потрапило порівняно небагато топонімів, то у «столиці» окупованої частини Запорізької області, наприклад, процес йде повним ходом.

«На квітень 2023 року у Мелітополі вже перейменовані 467 вулиць, проспектів, бульварів, шосе, провулків, площ і проїздів, — радіє окупаційний телеграм-канал «Новости Херсонщиньї». — Так вулиця Незалежності була перейменована на честь першого голови ДНР Олександра Захарченка, вулиця Університетська — на честь журналістки Дар’ї Дугіної. Також вулиця Петра Дорошенка стала іменуватись Горького, Медова — імені Гайдара, вулиця Героїв України — стала вул. Кірова, а Українська — Радянською» . Серед, як запевняють пропагандисти, 467 нових назв вулиць з’явились також Катерини Великої і Росгвардії.
Про присвоєння вулицям назв Путіна чи хоча б Балицького не повідомляється. Але і так видно, що після деокупації Мелітополя доведеться багато чого перейменовувати назад.

Борис ВИНОГРАДОВ,