Окупанти брешуть, що зневоднення не стало завадою для жнив

3 месяца назад 0

Язик у «губернатора» Сальдо працює, як ціп. Він вже «намолотив» зерна з 7,3 тисяч га ланів лівобережжя. «Прогноз збору врожаю-2024 підвищено до 1,2 мільйони тонн, що ненабагато менше, ніж було фактично зібрано у минулому році» , — змолов колаборант.

«Аграрії Херсонщини годують земляків і продають продукцію за кордон,  — підгавкують «губернатору» пропагандисти з окупаційного телеграм-каналу «Главное в Херсоне и области». — Навіть проблеми зі зрошенням не завадили їм виростити достойний врожай» .За приклад брехуни взяли поля господарства «Агрофірми «Мир» у Горностаївці колишнього Новотроїцького району, де нині збирають горох.

«Каховську ГЕС знищили ці бЕндерівці, — розповів пропагандистам директор господарства Іван Доценко. — Нас життя змусило. Ми минулий рік були без зрошення. Нас або мене життя змусило шукати якийсь шлях для того, щоб хоч якусь частину посівів зрошувати». Чи знайшов він цей шлях, колишній голова Новотроїцького райвиконкому, голова районної ради, представник Президента України у районі і нинішній колаборант, який отримав від обласної прокуратури підозру у вчиненні державної зради, не пояснив.Всього у регіоні належить зібрати зернові і зернобобові на 572 тис. га. З 139,4 тис. га ячменя зібрали 4,7 тис. га. З 18,7 тис. га гороху — 2,6 тис. га. Пшеницю висіяли на 412,5 тис. га, але до її збирання ще не приступали. Ці вигадані цифри пропагандистам навів окупаційний міністр сільського господарства Санал Адьєв.

Насправді, як повідомляють наші читачі, гектари полів на лівобережжі стоять засохлими. На деяких пшениця і ячмінь пропали, не встигши навіть заколоситись. На інших — зерно щупле, але і на нього вже чатують зерновози з кримськими номерами.

Борис ВИНОГРАДОВ,