Окупанти в Генічеському районі провели День рибалки всього для декількох учасників: згадаємо, як його святкували раніше

2 месяца назад 0

Про це редакції  стало відомо з окупаційних джерел інформації.

В окупованому Новотроїцькому  відбулася подія окупантів під назвою «Сємєйная рибалка», присвячена Дню рибалки. Однак, на захід прийшло лише кілька учасників з Генічеського та Новотроїцького районів. З дорослих, окрім орагнізаторів, було присутніх всього 1-2 людини, які супроводжували декілька дітей, вдягнених в одяг з символікою Росії. На завершенні події «переможців» нагороджувала гауляйтерка Генічеськогорайону  Олена Терських .

Окупаційний «міністр природних ресурсів, екології та риболовства»  Микола Бистранцев зазначив: «Ми прагнемо виховувати відповідальне ставлення до природи у майбутніх поколінь. Це захід є яскравим прикладом того, як можна поєднати приємний відпочинок з екологічним просвітництвом». Загалом, все це сумне дійство виглядало, як «подія для галочки», чим воно насправді і було. На фото з нагородження добре видно всіх учасників «свята».

Як святкували День рибалки до окупації Раніше День рибалки у  Генічеському районі був справжнім загальноміським святом, яке об'єднувало майже кожну родину. Професія рибалки була основним заняттям для багатьох генічан, тому цей день святкувався з великим розмахом. У кожній сім'ї можна було знайти рибалку, і свято спогадів та гордості за працю своїх предків було невід'ємною частиною життя міста.Святкування починалося з жеребкування та розподілу секторів для риболовлі. Учасники змагалися, намагаючись зловити піленгаси, бичків та сингіля. Всі улови зважувалися та передавалися до церкви. Діти також брали участь у риболовлі, і навіть ті, хто залишився без улову, отримували квитки до цирку або інші призи.Ввечері на учасників змагань та інших гостей міста чекала насичена концертна програма на міському пляжі. Розпочиналися конкурси для дітей, частували юшкою, глядачів розважали бармен-шоу та фаєр-шоу. Завершувалося свято грандіозним салютом та святковою дискотекою.Участь у змаганнях завжди брало не менше 100 рибалок, а переможцем ставав представник який наловив більше всього бичка за відведений час.Порівняння теперішньої окупаційної події з попередніми святкуваннями у  Генічеську підкреслює втрату колориту та значення цього свята для місцевих жителів. Захід, який раніше був масовим і веселим святом для всієї громади, тепер зводиться до кількох учасників, залучених для того, щоб окупаційні пропагандистські ЗМІ зняли хоч який сюжет для своєї пропаганди. Таким чином окупаційна влада намагається вдавати видимість нормального життя на окупованих територіях.