Окупанти відпустили з полону депутата з Херсонщини Сергія Подмаску: вони шукали майно, вкрадене в Чаплинці його тещею-колаборанткою

7 часов назад 0

Окупанти відпустили свого поплічника, 46-річного Сергія Подмаску, мешканця селища Чаплинка на Херсонщині, депутата селищної ради від партії «Батьківщина». Подмаска понад місяць перебував на підвалі у росіян через вкрадене його тещею-колаборанткою Валентиною Максименко майно місцевого комунального підприємства.

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє .

На свободу вийшов поплічник окупантів Сергій Подмаска, законний депутат Чаплинської селищної ради Каховського району Херсонщини, колишній заступник начальника Каланчацького відділення Нацполіції. Він понад місяць перебував на підвалі у росіян.

За словами мешканців тимчасово окупованої Чаплинки, однією з причин арешту Сергія Подмаски були махінації і крадіжки його тещі-колаборантки  Максименко Валентини Миколаївни , 8 жовтня 1961 року народження. Вона багато років є законною директоркою  і вона ж у лютому 2023 року очолила незаконно створену окупантами установу «Чаплынский коммунальник». Валентина Максименко, колаборант. Фото з соцмереж «Якраз тоді окупанти влаштували на Херсонщині «комунізм» і на деякий час скасували плату за послуги захоплених ними комунальних підприємств. Однак очолюваний Валентиною Максименко окупаційний комунгосп продовжував виписувати квитанції за надані послуги і більшість мешканців Чаплинки їх оплачували. Гроші Максименко привласнювала собі: її ловили з сумками, набитими російськими рублями. Також вона розграбувала майно комунгоспу, якусь його частину вона заховала в гаражах свого зятя. За це майно, зокрема, Сергія Подмаска й кинули на підвал» , – розповіли джерела ЦЖР.

Після низки скандалів злодійкувату колаборантку Валентину Максименко окупанти звільнили і вона втекла до російського Краснодарського краю. Замість неї окупаційний «Чаплынский коммунальник» з червня 2023 року очолює інший місцевий колаборант  Родічев Юрій Євгенович , 7 липня 1965 року народження. Колаборант Юрій Родічев (другий праворуч) з родиною. Фото з соцмереж Як повідомляв ЦЖР, вночі 9 серпня 2024 року , мешканця Чаплинки. Подмаска після повномасштабного вторгнення РФ в Україну співпрацює з ворогом. Зі скаргами і запитами на надання інформації про місцеперебування чоловіка до окупаційних «Генического районного суда» і «прокурора Каланчакского района», а також до окупаційного управління Слідчого комітету РФ по Херсонщині звернулась його дружина, Уляна Подмаска-Дегтярьова.

Сергій Подмаска 23 травня 2023 року зареєструвався у окупантів індивідуальним підприємцем з основним видом діяльності – вирощування зернових, зернобобових культур і насіння олійних культур. Хоча до цього часу він узагалі не займався бізнесом: в українських реєстрах відомості про це відсутні.