Окупанти зізнались, що ремонти у школах лівобережжя триватимуть і восени

3 недели назад 0

«У селищі Лазурному основна споруда школи прийме учнів 2 вересня, але будівельники затягують терміни здачі малого корпусу», — написало окупаційне «Новое.Медиа». І ще: «Як розповів сенатор від Херсонської області Ігорь Кастюкєвіч, для завершення у термін у школі села Красне не вистачає робочих рук» .

Натомість найвідоміший на лівобережжі «довгобуд» (а, точніше, «довгоремонт») — Генічеську школу № 3 — окупанти вкотре обіцяють «ось-ось» здати. «Генічеську школу № 3, яку включили до програми «Єдиної Росії», відкриють 1 вересня після тривалого ремонту», — повідомив окупаційний телеканал «Таврия». Хоча той самий Кастюкєвіч сказав про це так: «Думаю, що 1 вересня діти підуть у школу» . Тобто, поки що про відкриття закладу лише «думають». «Будівельники роблять всякі-різні недоробки», — пояснив «сенатор».Капітальний ремонт триває і в окупаційній школі Тарасівки «Альошкінського муніципального округу». « Сьогодні у закладі завершують оздоблення, залишились пуско-налагоджувальні роботи,  — повідомила у соцмережі тамтешня окупаційна адміністрація. —  До капітального ремонту шефи з Калінінградської області приступили у березні поточного року, і планують завершити його до кінця жовтня».

У Горностаївському «муніципальному окрузі» школи у Великій Благовіщенці і Ольгиному не працювали від початку окупації. Наразі їх планують відкрити, але з недоробками. «Деякі проблеми залишились , — розповів телеканалу «Таврия» «единорос» Тамерлан Цаліков. — Зокрема, потребує заміни опалювальна система. Спеціалістами з шеф-регіону- Рязанської області вже проведене дефектування. Постараємось включити його у народну програму партії для реконструкції».

Окупаційна організація «Єдиної Росії» на чолі з Кастюкєвічем контролює ремонт шкіл окупованого регіону. Зрозуміло, що більше всього їх цікавлять гроші, які на це виділяються. Про «розпил дотацій з федерального бюджету» змушені навіть писати окупаційні телеграм-канали (наприклад, «Капитан Очевидность в Херсоне»), Щоправда, прізвища тих, хто цим займається, «скромно» не називають. Витрачені на ремонти кошти «єдинороси» контролюють під приводом вигаданої ними акції «Батьківська прийомка», під час якої «депутати обласної думи» разом з батьками з числа колаборантів перевіряють нібито готовність закладів до навчання.

Борис ВИНОГРАДОВ,