ОПОРА зафіксувала перші порушення кандидатів в народні депутати на Херсонщині

3 года назад 0

На Херсонщині спостерігачі ОПОРИ зафіксували перші порушення кандидатів в народні депутати по 184 округу. Як повідомляється на сайті громадянської мережі, порушниками виявилися Катерина Одарченко (Національна платформа) та Ігор Токовенко (Народовладдя). Спостерігачі виявили агітацію кандидатів без вихідних даних.

“Білборд Ігоря Токовенка розміщений на перетині вулиці Максима Горького та проспекту Перемоги з написом «Час втілювати мрії мільйонів , а не мільярдів. Народовладдя». На білборді відсутні дані про замовника, установу, яка здійснила друк, тираж, про осіб, відповідальних за випуск. Білборд Катерини Одарченко розміщений на проспекті Перемоги та має напис « Мій пріоритет гідна медицина на Херсонщині . Катерина Одарченко. Національна Платформа». В той же час, відсутні будь-які відомості про замовника білборду, установу, яка здійснила друк, тираж та осіб, відповідальних за випуск”, – повідомили в ОПОРІ. 

За даними фактами спостерігачі написали заяви до поліції. Координатор ОПОРИ Євген Гладкий в коментарі журналістам “Суспільного” зазначив, що в разі визнання вини рекламні агенції, яким належать борди, отримають адмінпротоколи та штрафи. 

Варто зазначити, що наразі ЦВК зареєструвала 6 кандидатів в нардепи по 184 округу. Серед них Геннадій Лагута (Нам тут жити), Олег Баркаренко (Свобода) та інші представники різних політичних партій.