Працівників на окупованому лівобережжі пропонують купувати на ярмарку

3 месяца назад 0

«Центр зайнятості населення Херсонської області і партійний проект «Моя кар’єра з Єдиною Росією» запрошують взяти участь у Всеросійському ярмарку працевлаштування «Робота Росії. Час можливості», — повідомила на своєму каналі окупаційна організація «єдиноросів» на Херсонщині. — Ця унікальна подія надає можливість роботодавцям знайти висококваліфікованих спеціалістів, а претендентам — роботу своєї мрії».

Як повідомила в. о. керівника окупаційної служби зайнятості Херсонської області Іріна Мордачьова, ярмарок відбудеться 28 червня. Аби потенційні працівники йшли на нього охочіше, окупантка пообіцяла сімейні вікторини і конкурси. Тим часом незаповнених вакансій у окупантів і далі дуже багато.

Каховська окупаційна адміністрація, наприклад, для роботи у бібліотечній системі наразі шукає головного і просто бухгалтера, спеціаліста з кадрів та хранителя фондів. Каховська філія окупаційного «Облводканалу» заявляє про наявні вакансії слюсаря, бухгалтера, економіста, інженера з технічного приєднання, інженера-технолога, диспетчера, еколога і контролера.У самій окупаційній адміністрації також не вистачає працівників-лишаються неукомплектованими цілі відділи. Зокрема, начальників і спеціалістів немає у відділах майнових відносин, архітектури і містобудування, муніципального контролю, культури і туризму, благоустрою, транспорту і дорожнього господарства, юридичному, організаційному і архівному, зв’язків з громадськістю і ЗМІ, кадрів, бухгалтерського обліку і звітності, праці і соціального захисту, інформаційних технологій і цифрової трансформації, економіки, інвестицій, розвитку підприємницької діяльності та діловодства. Окупаційний відділ МВС РФ «Скадовський» пропонує громадянам приміряти російську поліцейську форму. Заманюють зарплатою «від 120000 рублів» і «соціальними гарантіями».

В окупованому Скадовську також шукають для роботи водія категорії О, секретаря, маляра-штукатура, теслю і зварника… Більшість повідомлень про вакансії висять на окупаційних ресурсах місяцями, і ярмарки їх закрити навряд чи допоможуть.

Богдан СТРАЖАК,