“Просто більше ніхто не погодився” – колаборантка з Нижніх Сірогоз розповіла про те, як стала “головним лікарем”

1 месяц назад 0

Те, що окупантам критично не вистачає кваліфікованих кадрів на лівобережжі Херсонщини, ні для кого не є секретом. Через величезний дефіцит медиків вони змушені залучати до управління медзакладами людей без відповідної освіти чи кваліфікації. Головним критерієм такого “відбору” є згода працювати на росіян. Наприклад, так звана “головна лікарка” Нижньосірогозької лікарні, колаборантка Наталія Тимець, розповіла російським журналістам, що зовсім не має керівного досвіду, а установу очолила лише тому, що більше ніхто на це не погодився.

Про це повідомляють кореспонденти  з посиланням на російські джерела.

“Було дуже складно, бо у сфері управління я мала мало досвіду… До цього я трохи пропрацювала в аптеці, а потім мені запропонували очолити місцеву лікарню. Не могла відмовити”, – зазначила Тимець.

Жінка і справді до свого призначення “головним лікарем” працювала в місцевій аптеці, де вона займалась приготуванням інсулінового розчину. Колаборантка стверджує, що на час окупації Нижніх Сірогоз в лікарні, яку вона згодом незаконно очолить, працювало понад 100 спеціалістів. Ніхто з них не погодився піти на співпрацю з росіянами, тому що вони нібито “боялись помсти від України”. Наталія Тимець в українській вишиванці. Фото з російських соцмереж. Тимець підтверджує, що частина лікарів “погано ставилось до росіян”, але мовчить про те, що окупанти відкрито знущались з її колег, піддаючи місцевих медиків тортурам.

“Як тільки росіяни зайшли до Нижніх Сірогоз, вони одразу почали викрадати лікарів, катувати їх електричним струмом, бити і примушувати працювати на них. Росіяни викрадали медиків і медперсонал цілими відділеннями – пакували десятками людей і кидали їх на кілька днів на підвал, де теж постійно тероризували і погрожували розправами. Звісно, що після цього багато хто одразу виїхав на підконтрольну українську територію, бо не те, що працювати, а просто жити в таких нелюдських умовах було неможливо. З цих же причин багато хто не хоче йти до завезених окупантами лікарів, бо від росіян можна чекати чого завгодно», – розповіли  жителі Нижніх Сірогоз.

Свою колаборацію з росіянами Наталія Тимець пояснює необхідністю надавати своїм землякам медичну допомогу. Та ось місцеві розповідають, що жінка є просто затятою кар’єристкою. Про це свідчить і те, що Тимець вступила до партії “Единая Россия” і стала депутаткою незаконної місцевої ради.