Росіяни оголосили про відкриття РАЦСу в Залізному Порту

2 месяца назад 0

У тимчасово окупованому селі  Залізний Порт Скадовського району окупаційна влада має намір відкрити РАЦС до кінця 2024 року.

Про це з посиланням на представника так званого Голопристанського муніципального округу  Володимир Сороку повідомляє онлайн-видання   .

Діяльність РАЦС планують відкрити на базі будинку культури, який має запрацювати у Залізному Порту з 1 вересня 2024 року.

Цей крок окупаційної влади може бути сприйнятий як спроба легітимізувати свою присутність на тимчасово окупованих територіях України. Проте, відкриття РАЦСу на окупованій території є порушенням норм міжнародного права та суверенітету України.

Міжнародна спільнота не визнає законність так званих «виборів» та «референдумів», проведених на тимчасово окупованих територіях України, а також будь-яких рішень, прийнятих окупаційною владою.

Українська влада закликає населення тимчасово окупованих територій не брати участь у будь-яких діях, що легітимізують окупаційну владу, та чекати звільнення своїх територій від російської окупації.