Росіяни «планують відкрити» школу в окупованому селі Херсонщини, яку закрили після їхнього приходу

2 месяца назад 0

Росіяни на території окупованої Херсонщини традиційно звітують про свою «успішну» роботу та взаємодію з населенням. Втім, більшість проблем, які вони планують вирішити — переважно на словах — не існувало до їхньої появи в Херсонській області. Так, окупанти «планують відкрити» школу в селі, де до окупації успішно працював ліцей.  розповідає більше.

У селі Чорнянка, що в Каховському районі, окупаційна «начальниця територіального відділу»  Катерина Тесля  звітує про прийом громадян. Між іншим, повідомляє, що мешканці села звернулись до неї із проханням відкрити школу в селі.

Повідомлення-звіт про роботу окупаційної адміністрації в Чорнянці Каховського району

Але справа у тому, що до окупації 2022 року Чорнянка була селом, яке успішно розвивалось. В селі проживали понад три тисячі людей, був доволі . Втім, все погіршилось із приходом росіян. Після підриву росіянами Каховської ГЕС тутешнє озеро пересохло, а школа виявилась росіянам непотрібною. Вони намагались орагнізувати тут навчальний процес, але так і не змогли. Чимало людей виїхали. Людей настільки мало, особливо з дітьми, що невідомо, хто міг попросити про відкриття школи. Можливо це просто чергові оповідки росіян.

Карта Чорнянки