Росіяни створять на лівобережжі Херсонщини спортивні роти для своїх військових

3 месяца назад 0

Окупанти створять спеціальні підрозділи для своїх спортсменів, які проходять службу на лівобережжі Херсонської області. Крім безпосередньо чинних атлетів, до “спортивних рот” потраплятимуть також тренери та спортивний персонал. Таким чином, росіяни намагатимуться “підняти інтерес до спорту” серед місцевого населення та стимулювати заняття спортом серед своїх військових.

Про це повідомляють кореспонденти  з посиланням на російські джерела.

Депутати Держдуми розглянули питання про створення умов для проходження спортсменами військової служби у нових суб’єктах Росії. Зокрема обговорили можливість створення спортивних рот, а також способи підтримки інтересу до спорту після демобілізації. Голова комітету Держдуми зі спорту Дмитро Свищев наголосив на важливості збереження спортсменів у системі після служби. За його словами, необхідно створити умови для продовження їхньої професійної освіти, щоб вони могли залишатися у спорті”, – зазначають росіяни. 

Також росіяни заявили, що на окупованих територіях Херсонщини тотально не вистачає тренерських кадрів з профільною освітою, адже більшість з них або виїхали на підконтрольну ЗСУ територію або відмовились співпрацювати з росіянами.

Цю проблему окупанти намагатимуться вирішити за допомогою атлетів зі своїх “спортивних рот”, а  також залучаючи кадри з регіонів Росії.