Росіяни відправили 60 дітей з Херсонської області до табору військової підготовки

3 месяца назад 0

Росія продовжує процес мілітаризації дітей з окупованих територій України. Школярів із Херсонської області масово відправляють до таборів військової підготовки за програмою “Воїн”. Там їх навчають користуватися зброєю, вибухівкою та FPV-дронами.

Про це повідомляють кореспонденти з посиланням на російські джерела.

“Друга зміна з 60 курсантів Херсонської регіональної філії Центру військово-спортивної підготовки та патріотичного виховання молоді «Воїн» вирушила до військово-спортивного табору «Авангард» у Волгограді. За літо наші дівчата та хлопці пройдуть підготовку за програмою початкової військового вишколу «Час героїв» разом з 2,5 тисячі учасників з різних регіонів Росії”, – йдеться у повідомленні.За словами росіян, 35 школярів з Херсонщини вже встигли пройти подібне “навчання”.

“Такі заходи сприяють розвитку патріотизму, дисципліни та відповідальності у молодого покоління, що є важливою складовою формування особистості та суспільства загалом. Я бажаю хлопцям удачі в навчанні та впевнений, що вони гідно представлять Херсонську область під час спілкування з дітьми з інших регіонів Росії”, – зазначив так званий “заступник губернатора” області, колаборант Сергій Черевко.

Звичайно,  під “патріотизмом і дисципліною” колаборанти мають на увазі виховання майбутнього мʼяса для російських імперських воєн.