Рустему Німетуллаєву з відомої на Херсонщині і Криму сім’ї зрадників СБУ повідомила нову підозру – в колабораційній діяльності

1 месяц назад 0

Служба безпеки України повідомила нову підозру, цього разу в колабораційній діяльності 46-річному Рустему Німетуллаєву, сину Сейтумера Німетуллаєва, біглого ексголови Генічеської райдержадміністрації. Йому інкримінують роботу на ворогу депутатом окупаційної думи Херсонщини і зайняття в ній посади голови одного з комітетів.

Про це з посиланням на  повідомляє .

За матеріалами слідства,  Німетуллаєв Рустем Сейтумерович з Сімферополя АР Крим, влітку 2023 року надав добровільну згоду на включення його до списків для участі у незаконних виборів до окупаційної Херсонської обласної думи від путінської партії «Єдина Росія».
У вересні 2023 року Рустема Німетуллаєва призначили так званим депутатом і головою комітету по національній політиці, з питань некомерційних організацій і міжрегіональних відносин окупаційної думи. 

«Він бере участь у розробленні і прийнятті нормативних актів окупаційної влади для впровадження їх на території Херсонщини, проводить активну інформаційну роботу для легітимізації діяльності незаконної думи» , – йдеться у тексті підозри.

Рустему Німетуллаєву заочно повідомили підозру за ч. 5 ст. 111-1 КК України – колабораційна діяльність. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.

У вересні 2022 року СБУ повідомила Рустему Німетуллаєву про підозру . За даними слідства, навесні 2022 року він намагався допомагати російській армії. Німетуллаєв розраховував, що таким чином зможе зберегти свій бізнес у Криму і обійняти посаду в окупаційній владі півострова. 

Рустем Німетуллаєв – син відомого колаборанта Сейтумера Німетуллаєва, колишнього голови Генічеської райдержадміністрації і головного регіонала регіону. На Рустема був записаний кримський бізнес цієї сім’ї зрадників. 

Рустем Німетуллаєв працював радником «голови Криму», а зараз є радником гауляйтера Херсонщини Володимира Сальдо. Вже під час окупації Херсонської області Рустем Німетуллаєв разом із іншим місцевим колаборантом Геннадієм Сиваком  мережу АЗС, щоб продавати через неї пальне з окупованого Криму.