Шмигаль відвідав на Херсонщині лікарні, які перебувають під обстрілами

1 месяц назад 0

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль ознайомився з умовами лікування в медичних закладах на Херсонщині.
Про це глава уряду повідомив у , передає .

«Ознайомилися з умовами лікування в медичних закладах на Херсонщині. Лікарні постійно перебувають під ворожими обстрілами, були пошкодження корпусів та поранені серед медиків. Для мене було честю вручити цінні подарунки й привітати з прийдешнім днем медичного працівника цих сміливих людей. Дякуємо за ваш професіоналізм і сумлінну працю», – йдеться в дописі.

Шмигаль зазначив, що для посилення безпеки держава виділила субвенцію на облаштування сучасної операційної та палат інтенсивної терапії під землею для одні​єї з лікарень.​
«Оглянули процес реалізації цього проєкту. Роботи розпочали нещодавно й планують завершити восени. Також ознайомилися з енергообладнанням, яке гарантує безперебійне електропостачання. Серед дев’яти лікарень Херсонської області резервне теплопостачання забезпечено у вісьмох, резервні свердловини — у п’ятьох, резервне електроживлення — у всіх дев’ятьох закладах», – сказав прем’єр.

За його словами, загалом спільними зусиллями вдалося повністю відновити 31 медичний заклад. Ще 37 відновлено частково. Триває облаштування модульних амбулаторій в окремих громадах.

Як повідомлялося, 18 липня Кабінет Міністрів  Міністерству охорони здоров'я 1,3 млрд грн на відновлення медичних закладів.

25 липня глава українського уряду перебуває з робочою поїздкою на Херсонщині. Він оглянув процес будівництва фортифікаційних споруд в області, побував в освітніх закладах та провів виїзне засідання уряду.