Скандальний “радник” Колихаєва та власник російського паспорту очолив КП “Сервіс-Центр” 

2 года назад 0

Херсонське КП “Сервіс-Центр”, яке у місті займається парковками, очолив колишній радник Ігоря Колихаєва Борис Вейшторт. Відповідні відомості оприлюднені в реєстрі юридичних осіб. 

На цій посаді Вейшторт замінив чиновника з оточення депутатки міськради від “ОПЗЖ” та очільниці Інспекції з благоустрою Олени Мазур Георгій Колодяжний, який раніше звільнився. 

Додамо, що Борис Вейшторт відомий своєю проросійською позицією. Він має паспорт громадянина РФ, який було отримано в анексованому росіянами Криму. Вейшторт вів бізнес на півострові після окупації та допомагав росіянам організовувати вибори. Його компанія була учасником будівництва так званого “керченського мосту”. В 2018 році від два інтерв’ю радіо “Звєзда” Міноборони РФ про “мост” та успішну реалізацію цього проекту кремлівських окупантів. 

З посади радника Колихаєва Бориса Вейшторта було звільнено зі скандалом, після оприлюднення згаданої інформації про російське минуле . Депутати міськради, члени фракції “Європейська солідарність” подали до СБУ заяву з вимогою перевірити діяльність Вейшторта. Та чи відреагувала на неї Служба безпеки України, невідомо. 

Також Борис Вейшторт контролює будівництво сміттєпереробного заводу у Херсоні – спільний проект міської влади та німецьких інвесторів.