В Генічеському районі Херсонщини окупанти нав’язують російську пропаганду українським дітям через навчальні матеріали

1 неделя назад 0

Окупанти нав’язують російську пропаганду українським дітям через навчальні матеріали у  Генічеському районі  Херсонщини.

Про це редакції  стало відомо з окупаційних джерел новин.

Російські окупанти продовжують просувати свої пропагандистські наративи серед українських дітей, намагаючись вплинути на їхній світогляд через освітні матеріали. Нещодавно в «кадетський клас»  Сиваської школи №2  Новотроїцької громади було передано збірник під назвою «Діалог про місію СВО». 

Як повідомляють окупаційні ЗМІ, збірники, що були передані керівником управління інформаційної політики та головою місцевого осередку «Двіженія Пєрвих» Херсонської області, також потрапили до бібліотеки школи. Метою таких заходів є промивання мізків українським дітям, де через пропагандистську літературу намагаються викривити уявлення про західні цінності і український націоналізм.

Начальник «управління інформаційної політики» регіону,  Євгеній Бриков , зазначив, що мета розподілу цих збірників — «показати негативний вплив, який, на думку окупантів, мають «західні цінності» та український націоналізм». Такі кроки, за його словами, демонструють, як їхня пропаганда намагається подати окупацію як позитивний етап розвитку, водночас знищуючи справжню інформацію про війну і захист прав українців.

Цей крок є частиною ширшої кампанії російських окупантів по зміцненню свого впливу на тимчасово окупованих територіях, де через освітні програми вони прагнуть формувати у дітей і підлітків уявлення про російські цінності і «правильність» їхньої агресії.