В окуповані Хорли їдуть москвичі і пітерці

2 месяца назад 0

  продовжує висвітлювати події та життя людей на окупованій лівобережній частини Херсонщини. Сьогодні ми подаємо розповідь жителя Нової Каховки, який нещодавно їздив на відпочинок у курортне містечко Хорли. Далі пряма мова. Концерт на пляжі Так цікаво спостерігати за різними подіями в Хорлах. Хоч про це ніде не афішували, але ми ледве не потрапили на концерт на пляжі, який влаштувала "Єдіная Росія". Уже вигляд їхніх прапорів відштовхував від бажання там знаходитися.

А концерт влаштовували для місцевої публіки, яка на 50% складається з окупантів і їхніх родин, 25% з колаборантів і їхніх родин і 25% випадкових людей. Щоб не потрапити в частку випадкових людей на цей концерт, ми ввічливо відмовилися і поїхали додому.Хорли в літній період. 2021 рікАвтор:  Вгору Дагестанці вчать українську Людей на сьогоднішній день в Хорлах побільшало, за рахунок приїжджих росіян. В основному це москвичі і пітерці. Посеред всього їхнього натовпу окремо виділялися кавказці. Там в більшості дагестанці. Вони навіть намагаються вивчити українську мову. Виглядає це трохи смішно, але ми з дружиною їм тихенько порекомендували покращити знання української, про всяк випадок.

Щоправда, їх трохи смикнуло поняття "про всяк випадок". Відчувалося, що вони невпевнені в тому, що тут вони всерйоз і надовго. Не дивлячись на різні запевнення, що вони тут назавжди, все-таки якась нотка невпевненості присутня. Ймовірно, "досвід" Херсона ніхто не забув. При цьому вони прекрасно розуміють, що в разі чого їм доведеться все покинути тут, бо потенційний чималий термін ув'язнення в українській тюрмі більш реально впливає на їхні настрої. Саме ці настрої і намагаються вловити колаборанти, щоб зрозуміти в який саме момент потрібно з валізами тікати звідси.

Чого бояться місцеві Місцеві жителі налякані не менше колаборантів. Адже не знають як складеться їхня доля в разі деокупації лівобережжя Херсонщини. Наразі це питання номер один в думках людей, які проживають на лівому березі Дніпра. А зі зростанням кількості обстрілів не тільки 15-км зони, але і прибережних районів області вищевказане питання стає актуальним як ніколи. На думку людей, Україна повинна завчасно розтлумачити де колабораціонізм, а де просто виживання, зумовлене окупацією. Зараз це найбільший запит людей. Скульптура "Купальниця" в Хорлах. Встановлена ще за життя Софії Фальц-Фейн.Автор:  Вгору
До речі, потрапити на кладовище в Хорлах не вдалося, щоб відвідати могилу Софії Богданівни Фальц-Фейн. Там тепер закрита зона. Щоправда, місцеві запевнили, що її могила в порядку, за нею наглядають.

Але парк "Софія" відкритий. Щоправда, фонтан в центрі парку не працює.