В Україні з’явиться новий вид субсидії: хто зможе отримати та який розмір допомоги

1 месяц назад 0

Кабінет міністрів ухвалив рішення запровадити новий вид субсидії, який допоможе окремим категоріям громадян. Глава уряду повідомив, хто зможе отримати допомогу і в якому розмірі.
В Україні діє кілька видів субсидій, зокрема на оплату комунальних послуг та оренду житла для внутрішньо переміщених осіб. А незабаром буде запроваджено нову грошову підтримку для сільгоспспоживачів, які працюють у зоні можливих чи активних бойових дій.
Про це стало відомо завдяки новій заяві на урядовому порталі. У прес-службі повідомили, що 16 серпня на новому засіданні Кабінету міністрів України було ухвалено відповідне рішення щодо зниження фінансового навантаження на фермерські господарства.
Як заявив під час засідання глава уряду, Україна вже третій рік завершує збирання врожаю зерна в умовах повномасштабної війни. 2024 року вже зібрано 28,5 мільйонів тонн зернових. Тому держава вирішила підтримати фермерів, які не припиняють роботу навіть за таких складних умов.

Уряд ухвалив постанову про запуск спеціальних субсидій для аграріїв, які працюють у прифронтових регіонах. Як зазначив Денис Шмигаль, фермери, які працюють на території можливих бойових дій, отримуватимуть по одній тисячі гривень за кожний гектар землі. Щодо тих аграріїв, які вирощують урожай безпосередньо в зоні бойових дій, то їм виплачуватимуть по дві тисячі гривень.
"Ми розуміємо, як важко сіяти та збирати врожай на цих землях та у цих громадах, тому будемо підтримувати наших людей, які там працюють", — додав прем'єр-міністр України.