Вадим Підберезняк: Змалювання кремлістами Арсенія Яценюка як чеченського бойовика – це нісенітниця і провокація

7 лет назад 0

Народний депутат України та голова Миколаївської обласної партійної організації «Народного фронту» Вадим Підберезняк виступив із коментарем щодо ситуації навколо заведення кримінальної справи в Росії проти Арсенія Яценюка за його, начебто, причетність до дій чеченських бойовиків під час російсько-чеченських війн. Вадим Підберезняк сказав:

«Змалювання кремлістами Арсенія Яценюка як чеченського бойовика – це нісенітниця і провокація! То, що це нісенітниця – зрозуміло й дитині. Жодна людина у здоровому глузді не повірить у те, що Арсеній Яценюк міг бути під час російської війни у Чечні бойовиком у загоні чеченців. Пам’ятаю, що, коли вперше з’явилася така дурість ‒ всі весело над цим глузували. Але, тепер, не просто поява такої інформації, а офіційне заведення кримінальної справи проти Арсенія Яценюка – це вже спланована провокація.

Давайте задамо собі запитання: чому саме зараз і чому саме Яценюк?! Чому ні Гройсман, Порошенко, Парубій та такий розпіарений кремлівськими пропагандистами Ярош?! Тому, що Арсеній Яценюк з самого початку був послідовним борцем як прокремлівським режимом Януковича, так і з тими людьми, які наживалися, і досі наживаються на простих українцях через обрутки з російським газом. Саме через це на нього була зроблена така інформаційна травля. Пам’ятаєте скандал з телеканалом Інтер та Марією Столяровою?!

Яценюк – не олігарх, не пов’язаний з російсько-українськими кримінальними газовими кланами. Навпаки, він почав руйнувати ці всі схеми. За Уряду Яценюка Україна розпочала реально рухатися в бік енергетичної незалежності. В першу чергу – ми позбулися закупівель газу з Росії. Яценюк розпочав боротися зі «схемами» у вугільній галузі. Звісно, що на нього так накинулися олігархи та розіграли тему з падінням рейтингу та відставкою.

Тоді, чому зараз, коли Арсеній Яценюк не прем’єр і, навіть, не посадовець чи народний депутат? Чому знову він опинився під прицілом російської кремлівської політики і «самого справедливого следствия в мире»?

Це все продовження гібридної війни Росії проти України. Це помста Яценюку за послідовну політику протидії російській агресії. Це плата за міжнародні судові позови і санкції проти Росії, помста за політику енергетичної незалежності і розвиток оборонного сектору України. Це, по-перше.

По-друге, порушена в Росії кримінальна справа проти Арсенія Яценюка яскраво свідчить про те, кого Кремль насправді вважає своїм головним ворогом. Незважаючи, що Арсеній Яценюк вже не є прем’єром – він продовжує свою місію по зміні української держави на ефективну, демократичну і правову. Цим він продовжує залишатися небезпечним для кремлівського режиму та його посіпак та п’ятої колони в Україні.

Арсенія Яценюка знають та поважають на Заході. Там, дійсно, розуміють, що він встиг зробити і що робитиме далі. Тому з ним зустрічаються високі посадовці: канцлери, прем’єр-міністри та міністри закордонних справ, представники великого бізнесу, які хочуть інвестувати кошти в Україну і зацікавлені у прозорій і стабільній державній системі. Арсеній Яценюк продовжує роботу по створенню та укріплення антикремлівської коаліції, відстоює українські національні інтереси на Заході. Ось, чому він так небезпечний для Путіна та його оточення.

Позиція «Народного фронту» ‒ продовження реформ, формування в Україні сучасної демократичної, правової і економічно розвинутої держави. Арсеній Яценюк є лідером нашої команди для складних часів. Ми підтримуємо його.

Не думаю, що в світі не розуміють всю надуманість тієї «караної справи» проти Яценюка та звернення Росії до Інтерполу у розшук. Але вони діють за законами і ми маємо відповідно підготовитися. Мін’юст України звертається до Європейського суду з прав людини та всіх демократичних держав щодо невизнання рішень російських «судів» проти Арсенія Яценюка.

Ми маємо розуміти, що в нас є всі шанси перемогти як зовнішнього ворога, так і внутрішнього – корупцію. Ми маємо розуміти, що Кремль не переживе успіх України, тому він вдається до таких провокацій відносно тих, кого вважає реальною загрозою. Ми не здамося, ми – переможемо. Слава Україні!»