У Херсонській області почалися суди через підкуп виборців на проміжних виборах у Раду

3 года назад 0

У суді зареєстровано позовну заяву про діяльність кандидата у народні депутати України від політичної партії “Партія Ігоря Колихаєва “Нам тут жити” Геннадія Лагути. Позивач вимагає визнати протиправними дії кандидата під час агітації, пише 19 жовтня портал Hyser.

Автор заяви стверджує, що 2 жовтня на території Берислава кандидат надавав громадянам матеріальні цінності “у вигляді портативного зарядного пристрою (павербанку), плазмового телевізора, смартгодинника, святкового феєрверку, що супроводжувалося згадуванням імені кандидата, назви і символіки партії”. Позивач вимагає встановити факт підкупу виборців кандидатом. Прізвище заявника Hyser не повідомив.

Видання зазначає, що у вересні на порушення з боку Лагути звертала увагу громадська організація “Опора”. Тоді у селищі Нововоронцовка під час святкового концерту розіграли електронну техніку.

Радниця “Опори” з юридичних питань Тетяна Юзвяк зазначила, що є всі підстави стверджувати, що відбувався саме агітаційний захід за кандидата: на сцені була присутня символіка партії, яка висувала зазначеного кандидата і містила банер із його зображенням, сам захід анонсували від партії і кандидата і сам кандидат виступив на цьому заході. Юрист вважає, що такі дії можуть мати ознаки непрямого підкупу виборців і порушувати закон.

Головне управління Нацполіції у Херсонській області повідомило 18 жовтня у Facebook, що на виборах у Херсонській області вже зареєстровано 32 порушення, серед яких 16 – про незаконну агітацію і вісім – про підкуп виборців.