У Херсонській облраді та Новокаховській міськраді відбудуться рокіровки депутатів

2 года назад 0

Новопризначений голова Херсонської облдержадміністрації Геннадій Лагута повинен скласти мандат депутата облради.

До рокіровки депутатів у Херсонській обласній та Новокаховській міській радах призведе призначення заступника голови облради Геннадія Лагути на посаду голови облдержадміністрації. Оскільки за законом він не може мати представницький мандат, йому доведеться скласти свої депутатські повноваження.

Наступним за черговістю за списками партії Ігоря Колихаєва “Нам тут жити” депутатом облради має стати Олександр Лук’яненко, голова фракції “Нам тут жити” у Новокаховській міськраді та заступник міського голови Херсона.

— Так, я наступний за списком. Але поки ще не вирішив, чи буду йти в обласну раду, — так прокоментував “Новому дню” Олександр Лук’яненко.

Якщо ж він вирішить піти на такий цілком логічний крок, у Новокаховській міськраді теж може пройти заміна депутата. Ним може стати керуючий справами виконкому Новокаховської міськради Віталій Кубатко або екс-селищний голова Козацького Андрій Чирко.

— Все залежатиме від того, чи захоче Кубатко піти з посади керуючого справами і рішення самої партії. Тож депутатом може стати й зовсім інша людина, — пояснили “Новому дню” представники “Нам тут жити”.

Олег БАТУРІН
Новий день