Україна підпише міжнародну угоду про уникнення оподаткування

6 лет назад 0

Виконувачка обов’язків міністра фінансів України Оксана Маркарова розпочала візит до Британії, в рамках якого підпише багатосторонню конвенцію щодо ухилення від оподаткування.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на прес-службу Міністерства фінансів України.

«Завдяки цьому (підписанню угоди — ред.) Україна зможе одночасно вносити необхідні зміни до всіх діючих міжнародних договорів про уникнення подвійного оподаткування», — йдеться у повідомленні на сайті Мінфіну.

Там зазначають, що даний крок є частиною плану дій боротьби з розмиванням бази оподаткування і виведення прибутку.

За розрахунками Міністерства фінансів, підписання конвенції дозволить покращити інвестиційний клімат в Україні та стимулюватиме розвиток торгівлі та інвестицій.

Конвенція дасть змогу вносити зміни до угод про уникнення від подвійного оподаткування. Їх Україна укладає з більшістю країн світу, з якими веде активну торгівлю.

Зокрема, ці угоди регулюють, яку частину прибутку буде оподатковувати міжнародна компанія у кожній з країн, у якій працює. Також такі угоди містять положення, що дозволяють урядам країн світу обмінюватись податковими даними про міжнародні компанії.

Нагадаємо, що раніше Британський уряд наказав своїм заморським територіям, зокрема Каймановим та Британським Віргінським островам, зробити інформацію про власників офшорних компанії публічною.