З російського табору діти лівобережжя можуть повернутись вже іншими

1 месяц назад 0

«У центрі «Антрарес» відпочиває перша група дітей з Херсонської області,  — повідомляє окупаційний канал «ВТВ плюс». — Для дітей команда Міністерства Кабардино-Балкарської Республіки підготувала захоплюючу програму».

Але словосполучення «захоплююча програма» у окупантів і у решти світу означає не одне і те ж. По-перше, наших юних земляків повезли на зустріч з майстром спорту і абсолютним чемпіоном Росії з боротьби Османом Шадовим, а той їм розповів, як «долав перешкоди на шляху до успіху». Але це ще півбіди — потім, як написав окупаційний телеграм-канал «Шефская помощь/Херсонская область», «відбулась зустріч дітей з ветеранами спеціальної військової операції Магомедом Базієвим і Заурбеком Мазлоєвим».Там, цитата, «учні почули надихаючі історії про героїзм молодих людей, які повернулись з передової». Чи треба героїзм, аби вбивати беззахисних цивільних українців чи обкрадати покинуті будинки і квартири, «герої» навряд чи розповідали, але дітей все ж зацікавили.
Виявилось, що Магомед Базієв вміє стріляти з лука і його мета — золото Паралімпійських ігор. Через міжнародну ізоляцію Росії він навряд чи на них потрапить, а от на Донбас добровольця взяли. Там окупанту і відірвало ногу (тому Паралімпійські).

Інший загарбник, як написали пропагандисти, «з перших днів брав участь у спецоперації, брав участь у взятті і обороні Каховської ГЕС, населеного пункту Нова Каховка, обороні Херсона, населених пунктів Велика Балка (можливо, мається на увазі Широка — авт.) і Олександрівка». Під час удару нашої артилерії окупант, на жаль, вижив. Отримав лише мінно-вибухову травму і медалі Жукова та «За відвагу».Аж страшно, чого змогли наговорити такі герої нашій дітворі. Батьки, які спокусились безкоштовними путівками у табір, цілком можливо, отримають вже інших дітей — з іншою, перевернутою свідомістю.

Борис ВИНОГРАДОВ,