124 окрема бригада ТРО не лише захищає херсонців, а й допомагає їм

3 дня назад 0

Херсонська 124 окрема бригада ТРО, що входить до складу Сил Оборони Херсона, не тільки цілодобово стоїть на захисті правобережної Херсонщини, а й бере активну участь у житті громади.

Журналісти Вгору багато чули про такі місії, тож не пропустили нагоди виїхати на одну з них.Багатодітна родина вимушених переселенців із лівобережжя. Діти шкільного віку отримують планшети для навчання, а батьки та малеча – інші вкрай потрібні речі.Артем Рудаков, офіцер військово-цивільного співробітництва штабу 124 бригади, розповів:

“Ми проводимо аналіз цивільного середовища в різних напрямках, постійно комунікуємо з місцевою владою та з'ясовуємо проблеми, намагаємося закрити питання, які нам до снаги. Цьому дуже сприяють волонтери та командування підрозділу”. Дитина війни обіймає пакет з подарунками від 124 ОБр ТРО.Також військовослужбовці 124 бригади допомагають херсонським лікарням.В Херсоні продовжують народжуватись діти.Представники 124 бригади привезли допомогу для однієї з лікарень. Це засоби догляду за дитиною.Є в бригаді та свій символ. Одинадцятирічна херсонка Уляна щотижня читає для бійців підрозділу патріотичні вірші, які надихають військових. Свої вірші Уляна поки що не пише, але надзвичайно емоційно читає твори відомих та невідомих авторів. Для військових це дуже особисте, тому вони всіляко намагаються допомогти дівчинці. 
Олександр Корняков,