5 поширених помилок про схуднення

7 лет назад 0

На перший погляд збільшення або втрата ваги здаються очевидними результатами певної поведінки. Багато їсте — товстішаєте, мало їсте — худнете. Невже все настільки просто?

Багато хто з нас не розуміє науку надбавки або зниження ваги. Прочитайте і з'ясуйте найпоширеніші міфи про зміну ваги.

Помилка №1 : із зайвою вагою приходять хвороби

Якщо Ви набрали пару кілограмів, не обов'язково відправляти себе в могилу. Багато хто вважає, що, якщо людина має зайву вагу, він не здоровий. Є здорові люди з надмірною вагою, а є хворі худі. Сам по собі Ваша вага не має нічого спільного із здоров'ям.

Помилка №2 : вживання додаткових 3000 калорій додає 1 фунт (майже 500 г) жиру

Дієтологами вже давно поширюється ідея про те, що 3000 калорій дорівнює 1 фунту жиру. Виходить, для того, щоб втратити фунт жиру за один тиждень треба з'їсти на 400 калорій в день менше. Продовжуючи робити так в течії року, Ви втратите близько 40 фунтів (20 кг). Звучить занадто солодко і неправдоподібно? Організм робитиме все для того, щоб запобігти втраті ваги. Та і Ваша вага коливається залежно від часу доби, від того, скільки води випили, від менструального циклу і багатьох інших чинників.

Помилка №3 : важка атлетика зробить Вас важче

М'язи не важить більше, ніж жир. Але вони щільніші. Таким чином, Ви можете втратити сантиметри у Вашій талії і при цьому не побачити ніяких зрушень взагалі.

Помилка No 4 : Ви не набиратимете вагу, поки займаєтеся тренуваннями

Якщо Ви не тренер або професійний спортсмен, Ви ніколи не спалюватимете достатню кількість калорій, щоб компенсувати зайвий шматочок торта. Ви не можете розраховувати тільки на тренування, якщо вирішили скинути вагу.

Помилка No 5 : жир — це завжди погано

Люди, у яких жир скупчується в ділянці живота і талії, більше схильні різним захворювання, ніж ті, у кого він скупчується в області стегон. У деяких жир скупчується усередині організму — навколо органів. Насправді зайвий жир поганий для усіх. Для когось у більшій, для когось у меншій мірі.

Якщо, маючи злегка надмірну вагу, Ви ведете активний спосіб життя, то уникнете багатьох проблем із здоров'ям. Якщо Вам вдалося скинути вагу, і він продовжує залишатися стабільним, то ні в якому разі Ви не повинні припиняти свої тренування. Так Ви зробите послугу своїм легеням і серцю.

Головне — не треба здаватися і пускати все на самоплив. Якщо є захворювання — лікуйтеся, підберіть для себе зручний вид