6 правил, які захищають від появи прищів

5 лет назад 0

В деяких випадках контролювати появу прищів неможливо. Але в побуті все ж краще дотримуватися деяких правил, що забезпечують шкірі більш серйозний захист.

За словами дерматологів, багато повсякденних звичок псують шкіру, роблячи її схильною до запалень. Фахівці дають наступні поради для профілактики появи прищів.

Правильно вмиватися. Надмірне очищення шкіри позбавляє її поверхневого захисного жирового шару, роблячи, сухою, вразливою, схильною до прищів. Експерти рекомендують вмиватися не частіше двох разів на день, використовувати м’які засоби без великої кількості хімічних компонентів. За їх словами, іноді обличчя краще умити з використанням звичайного мила, а не складних засобів, іноді – просто водою без мила.

Очищати поверхні. За день зі шкірою обличчя стикається безліч предметів. Слідкуйте за їх чистотою! Особливо це стосується мобільних телефонів.

Не чіпати обличчя руками. Більшість людей не віддають собі звіту в тому, скільки разів за день вони торкаються до свого обличчя. Їх руки при цьому переносять на шкіру величезну кількість бактерій, багато з яких здатні провокувати серйозні шкірні захворювання.

Міняти наволочки і подушки. Наволочки слід міняти не рідше разу на тиждень, а подушки – час від часу прати. Саме на них збирається армія грибків, бактерій, постільних кліщів і залишків мертвої шкіри, які можуть стати причиною появи вугрової висипки.

Регулярно мити голову. На шкірі голови концентрується надмірна кількість жиру. У тих випадках, коли волосся миється рідко, цей жир може потрапляти на шкіру обличчя, підвищуючи тим самим ризик виникнення прищів.

Їсти менше цукру. Велика кількість солодкого в раціоні підвищує рівень глюкози в крові, і якщо він високий постійно, це сприяє розвитку запальних процесів. Щоб захистити шкіру від можливих прищів, важливо контролювати своє споживання швидких вуглеводів.