6 здорових сніданків для невгамовних школярів

7 лет назад 0

Питання здорових сніданків для дітей шкільного віку є дуже важливим. Тому що саме зранку діти повинні набратись енергій для виснажливих уроків в школі. Саме хороший сніданок здатен забезпечити хороше самопочуття дитини.

Найкраще, аби сніданок дитини був багатим на білок, адже він забезпечить відчуття ситості на більш тривалий проміжок часу. Вживаючи білкові страви, дитина приходить до школи, не відчуваючи голоду, і ще 2-3 години не думає про їжу та перекуси. Вона справді зосереджена на сприйнятті та засвоєнні нової інформації, а не на думках про їжу.

Щодо трьох головних правил сніданків для школярів:

1. Швидкі вуглеводи лише створюють видимість ситості. Тому споживання на сніданок каш швидкого приготування, картоплі, бутербродів з білим хлібом, печива, солодких десертів є дуже небажаним, оскільки призводить до стрімкого підвищення рівня цукру у крові, провокує стрибок інсуліну.

2. Дуже важливо, щоб вуглеводи були повільними (крупи, овочі, цільнозерновий хліб) та багатими на клітковину.

3. І не забувайте про воду. Достатнє споживання води зміцнює імунітет та забезпечує водний баланс. Давайте склянку простої води до сніданку вашому школяреві і неодмінно кладіть у рюкзак дитини пляшку води із собою до школи.

А також пропонуємо дізнатись про 6 швидких та поживних варіантів сніданку для школяра:

1. Омлет з яєць із додаванням овочів, зелені + цільнозерновий хліб + фрукти/ягоди.

2. Бутерброд із цільнозернового хліба з відвареними яйцями або адигейським сиром/моцарелою + листя салату + овочі + фрукти.

3. Сирна запіканка з ягодами + сметана.

4. Вівсянка / гречка / перлова каша + варене яйце / м’ясо / риба + фрукти.

5. Бананові панкейки (яйце + банан).

6. Вівсяні або цільнозернові млинці з сиром та ягодами.