62% херсонців підтримали перейменування вулиць в громаді

3 недели назад 0

Процес перейменування топонімів у Херсонській громаді завершився і понад 60% опитаних підтримали його.Про це в інтервʼю кореспондентам медіацентру    розповів  Дементій Білий , членом Комісії з перейменування вулиць.

Херсонські соціологи провели опитування у травні-червні 2024 року, під час якого запитували містян, які живуть в Херсоні та за межами Херсона, їхню думку стосовно перейменування топонімів у громаді.

Опитування проводилось через Інтернет-платформу і є репрезентативним, тобто таким, що відображає думки всіх містян, як стверджують херсонські соціологи.

“Більшість осіб, які взяли участь в опитування, 62%, – підтримали перейменування. 32% містян були проти перейменування з різних причин. До речі, ці причини доволі цікаві. Найбільше людей вважали, що зараз триває війна, тож потрібно займатись більш важливими справами, ніж перейменування вулиць. Це найголовніша думка. Тобто люди не були проти перейменування, а вважали, що треба трошки пізніше цю справу зробити” , – зазначив Дементій Білий.

Також були думки, що не всі зможуть взяти участь в обговоренні. Крім того, невеличка частина, менш як 10% опитаних, були загалом проти перейменування вулиць, підсумував член Комісії з перейменування вулиць.