Армія РФ після тривалих позиційних боїв просунулась в північній частині Кринків — ISW

4 недели назад 0

Російські війська просунулися на невелику відстань в північній частині Кринків на лівобережжі Херсонської області на тлі тривалих позиційних боїв у цьому районі 2 червня.

Як  аналітики Інституту вивчення війни (ISW), на це вказують геолокаційні кадри.

Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що українські війська відбили російські наземні атаки біля Кринок 1 і 2 червня.

Також аналітики зазначають, що російський воєнний кореспондент заявив, що армія РФ “надзвичайно активна” на островах у дельті Дніпра. Підрозділи російської 61-ї морської піхотної бригади (Ленінградський військовий округ) продовжують діяти поблизу острова Нестрига в дельті Дніпра.

Начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук , що російські військові не намагаються повернути під свій контроль острови у дельті Дніпра. Наразі у них немає на це часу та ресурсів.

В інтерв'ю LB.ua два командири зазначили, що  плацдарм у селі Кринки на лівобережжі Херсонщини українським військовим складно, адже там ніде ховатися. Допомагають дрони різних типів та артилерійський вогонь із правобережжя. Але суттєво розширити плацдарм майже нереально, бо неможливо перекинути бронетехніку.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський  про те, що ЗСУ вдалося просунутися в районі селища Велетенське Херсонської області та встановити контроль над островом Нестрига на Дніпрі.