Безоплатна психіатрична допомога доступна для херсонців

2 месяца назад 0

В Херсоні продовжує працювати комунальний заклад «Херсонський міський психіатричний центр», який надає спеціалізовану допомогу населенню.

Про це інформує Роман Мрочко у Facebook.

Тут проводяться амбулаторні прийоми мешканців міста та області. При необхідності, під час прийому, лікар безкоштовно видає ліки хворому за рецептами державної програми «Доступні ліки».

Слід зазначити: якщо це необхідно, дільничні лікарі-психіатри виїжджають до хворих за місцем проживання. Після амбулаторного огляду фахівець може виписати направлення до Херсонської обласної психічної лікарні.

Також працює лікарсько-консультативна комісія, що видає експертні висновки з приводу вирішення соціальних питань (група інвалідності, заключення щодо висновків для ВЛК) та інше.

Реєстратори отримують за добу 120 запитів від різних державних установ (виконком, поліція, прокуратура, СБУ, ВЛК та інші).

Сам заклад відвідує за добу 100-180 осіб.

Отримати безоплатно психіатричну допомогу в стаціонарі можна і за направленням лікаря, і звернутися особисто. Бригада швидкої медичної допомоги може доставити до місця лікування або перевезти з іншого медзакладу.

Рішення про госпіталізацію схвалює лікар-психіатр після психіатричного огляду пацієнта.

Записатися на прийом або отримати консультацію можна за номерами телефонів: 0552225787, 0552493076.