«Це стало частиною мого життя»: на рахунку нацгвардійця з Херсонщини 38 донацій крові

3 недели назад 0

Військовий 34 Херсонського полку Національної гвардії України Андрій на псевдо "Хист" має на своєму рахунку 38 донацій крові.
Про це 14 червня на сторінці у Facebook написала  військова частина 3056 Національної гвардії України .

Вперше український військовий здав кров для свого побратима, який потрапив у серйозну аварію. Після цього вирішив, що буде здавати кров регулярно, щоб допомагати тим, хто цього потребує, йдеться у дописі.

Для підтримки організму Андрій веде активний спосіб життя, займається спортом і дотримується правильного харчування. Для контролю за станом здоров'я — регулярно проходить медичний огляд. Каже, що перед процедурою здачі крові також важливо підготуватись, слухати поради лікарів та слідкувати за своїм самопочуттям.

"За кілька днів до донації я дотримуюся здорового харчування, уникаю важкої їжі. Також збільшую кількість випитої води, щоб моє тіло було готове до процесу" , — розповів він.

Гвардієць згадує, як надихнула його зустріч із людиною, якій його кров допомогла вижити після складної операції, повідомили у ВЧ 3056.

"Це був надзвичайно емоційний момент. Усвідомлення, що моя маленька жертва врятувала чиєсь життя, неможливо передати словами" , — сказав чоловік.

Найбільша перерва у донорській діяльності Андрія тривала близько року. Тоді він отримав поранення і сам потребував допомоги.

"Це був складний період, але після відновлення я повернувся до регулярних донацій. Кожен раз, коли здаю кров, відчуваю, що роблю щось важливе" , — згадує гвардієць.

Після цього він повернувся до донорства. Спонукає до цього й інших. Каже, що зробити перший крок не так страшно, як може здаватися.

"Це стало частиною мого життя, і я не збираюся зупинятися. Кожен, хто може здавати кров, повинен робити це. Наша допомога може стати рятівною для багатьох людей. Я планую здавати кров, поки моє здоров'я дозволятиме це робити" , — сказав Андрій.