Через різні шахрайські схеми жителі Херсонщини втратили майже 300 тисяч гривень

2 месяца назад 0

Жителька Херсона на маркетплейсі виклала повідомлення про продаж речей. На оголошення відгукнувся покупець, який надіслав заявниці посилання для отримання нею переказу. Жінка ввела особисті та дані своєї банківської картки і після виконання цих дій з її рахунку зникло 1750 гривень.

Про це повідомила пресслужба поліції Херсонської області.

64-річний херсонець у соціальній мережі перейшов за посиланням для отримання грошової допомоги, ввів дані банківської картки, після чого з його рахунку зникло 15 тисяч гривень.

Дві літні жительки Херсона втратили кошти, коли довірилися псевдородичам, які просили позичити гроші. В обох випадках заявницям телефонували невідомі люди, які видавали себе за родичів і просили терміново переказати їм певні суми на лікування. Не перевіривши інформацію, жінки переказали на надіслані їм рахунки 11 тисяч гривень.

30-річний житель Херсона намагався купити авто, а натомість залишився без грошей. Чоловік хотів придбати автомобіль з-за кордону, списався з продавцем і той навіть пообіцяв самостійно пригнати автівку за умови повної оплати товару. Заявник перерахував псевдопродавцю 270 тисяч гривень, після чого той перестав виходити на зв'язок і гроші не повернув.

За всіма фактами поліція відкрила провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.