Чому в Олешківській райраді замінили голову бюджетної депутатської комісії

4 года назад 0

Вчора, 12 червня, після проведення пленарного засідання 50 сесії, голова районної ради Павло Потоцький прокоментував таке рішення депутатів.
— Павле Борисовичу, тільки що закінчила свою роботу 50 сесія Олешківської районної ради. Одне з питань, що розглядалось депутатами — внесення змін до складу постійної комісії районної ради з питань планування, бюджету, фінансів. Навіщо народні обранці змінили склад комісії, адже до кінця роботи каденції сьомого скликання залишилось зовсім мало?
Мова йшла про голову бюджетної комісії – Максима Тертичного. Справа в тому, що Максим Вікторович нехтує виконанням своїх депутатських обов’язків. Протягом 2019 року він тільки раз з’явився на засідання комісії, а в цьому році – жодного. Пленарні засідання ігнорує, його не цікавлять підсумки виконання районного бюджету та бюджету району, соціально-економічного розвитку нашого краю. Депутат до цих пір не знає, що районний бюджет Олешківського району прийнятий ще у грудні 2019 року і весь січень 2020 року через соціальні мережі вимагав його негайно прийняти. Пояснюю це тим, що Максим Вікторович зовсім не розуміє, що таке планування фінансів, надходження, видатки, розробка проектів, тому працювати йому в районній раді нецікаво.
— На одному із пленарних засідань Максима Тертичного було обрано головою тимчасової контрольної комісії, мета якої — перевірити використання бюджетних коштів, виділених на реконструкцію Козачелагерського ДНЗ «Казка». Де можна дізнатися про результати цієї перевірки?
— Ніде. Максим Вікторович спочатку ініціював фінансово підтримати реконструкцію дитсадка з районного бюджету, депутати його почули, виділивши 1,5 млн грн, але ремонтні роботи до цих пір не завершені. Повірили йому вдруге, коли згідно його клопотання обрали головою тимчасової контрольної комісії зі здійснення перевірки за ефективністю використання коштів, витрачених на реконструкцію.
Та чомусь звітувати про роботу вищеназваної комісії він відмовляється вже дві сесії поспіль. Результат сумний – Козачелагерська громада дитячого садка не має, куди ділись 1,4 млн грн — невідомо. Подібна ситуація склалася із реконструкцією даху Козачелагерської ЗОШ. Депутатським корпусом на відновлення покрівлі виділено майже 4,5 млн грн за 2 роки, ремонтні роботи ще не закінчені, але, на жаль, Максим Тертичний цим не цікавиться – продовжує ігнорувати сесійні засідання.
— Сьогодні обрали нового голову бюджетної комісії. Чому депутатський корпус підтримав кандидатуру Тетяни Іващенко?
-Тетяна Іващенко до цього часу була заступником голови постійної комісії районної ради з питань планування, бюджету, фінансів. Вже майже 2 роки саме вона проводить засідання профільної комісії, а не Максим Вікторович. Толерантна, свідома, з аналітичним складом розуму та активною життєвою позицією, має високий авторитет, вболіває за долю мешканців нашого району, тому й довірили їй сьогодні бути головою бюджетної комісії. Щоб відкликати Максима Тертичного з посади голови постійної комісії, із присутніх 24 депутатів « за» проголосували 23, один — утримався.
Сьогодні на депутата покладена велика відповідальність за соціально–економічний стан територіальних громад, за благополуччя їхніх жителів, за створення комфортних умов для проживання мешканців сіл, селища та міста.
Ми повинні постійно нести відповідальність перед виборцями за зміст та результати своєї діяльності. Тож працюймо для цього щодня, щоб не соромно було дивитися людям у вічі, — наголосив голова Олешківської райради Павло ПОТОЦЬКИЙ .