Цьогоріч до дистанційного навчання планують залучити понад 22 тисячі херсонських школярів

3 недели назад 0

Цього року на території Херсонської міської територіальної громади діти здобуватимуть освіту дистанційно. До онлайн-навчання планують залучити більше 22 тисяч школярів.

Про це 29 серпня в етері "Суспільне. Студія" повідомила начальниця управління освіти міської ради  Наталя Журженко .

Вона розповіла, що батьки також можуть обрати для своїх дітей сімейну форму навчання. Очний і змішаний формати наразі недоступні по причині безпекової ситуації. Тому 4600 дітей шкільного віку та ще десь до тисячі дошкільнят, які перебувають на території громади, так само проходитимуть онлайн-навчання.

"Я б хотіла відзначити окремо роботу наших вихователів, які перебувають у місті. Для того, щоб створити повноцінний ефект дитячого садка, вони приходять до закладу і приєднуються онлайн саме з закладу, або записують відео заняття саме зі стін дитячого садочка. Особливо цікаві фізкультхвилинки. Навіть вже навчилися робити ляльковий театр в онлайні. Звісно, що це не замінить живого спілкування, але те, що ми можемо зробити для наших дітей сьогодні і зараз, ми робимо максимально",  — сказала посадовиця.

Для налагодження дистанційного освітнього процесу важливо мати робоче місце та підключення до інтернету. Ситуація ускладнюється через ймовірні відключення електроенергії.

"На серпневій конференції ми проговорювали ситуацію, що можливі проблемні моменти, особливо в зимовий період, коли відключення світла будуть тривалими. Тому будуть записані, по перше, відео уроки. Вони будуть йти у записі і в зручний для себе час дитина зможе приєднатися і послухати вчителя. По-друге, буде окремий відео запис уроків, які викладаються на платформі кожного закладу. І кожен учень зможе передивлятися уроки. Або, якщо дитині щось незрозуміло, вона також зможе у зручний для себе час повторити матеріал, який проходили на уроці, і таким чином заповнити усі прогалини зі знаннями",  — пояснила Журженко.

За її словами, окрема робота проводиться із освітніми втратами. Для того, щоб визначити, чи є вони, з яких предметів і у яких вікових категоріях, минулого року проводили тести.

"Окремо у нас по місту були створені робочі групи, які працювали по закладах освіти. Під освітні втрати ми залучали і курси за вибором, і години варіативної частини для того щоб максимально залучити дітей до повторення матеріалу, який їм не зрозумілий, або який вони не могли пройти з певних причин",  — сказала начальниця управління освіти ХМР.

Вона також додала, що з питань подолання освітніх втрат четверо педагогічних працівники Херсона долучилися до проєкту громадської спілки "Освіторія", щоб поділитись власним досвідом з іншими вчителями України.

Раніше керівник ОВА Олександр Прокудін повідомляв, що до початку навчального року на Херсонщині облаштують вісім укриттів в освітніх закладах та придбають шкільні автобуси. Уряд на це виділив додаткові кошти.​