ЦВК відмовила у реєстрації кандидатам у нардепи по округу №184 на Херсонщині

3 года назад 0

Центральна виборча комісія відмовила у реєстрації 6 кандидатів у народні депутати по округу №184. Відповідне рішення ухвалено під час засідання комысыъ вчора, 3 вересня.
Так, ЦВК відмовила у реєстрації Едуарда Коваленка від партії «Соціал-Патріотична Асамблея Слов’ян». Як зазначив член ЦВК Сергій Постівий, за інформацією від МВС, Едуард Коваленко був засуджений за кримінальне правопорушення. 29 грудня 2019 року його звільненили від відбування покарання відповідно до указу Президента України від 27 грудня 2019 року про помилування засудженого.
На цей час судимість Коваленка не погашена, що перешкоджає його участі у виборчому процесі. Крім того, він вніс грошову заставу у розмірі 60 гривень, в той час, як вона має складати 60 тисяч гривень.
ЦВК також відмовила у реєстрації Євгенії Кувшиннікової («Козацька Українська Партія»), Ірини Мельник («Акцент»), Олексія Міхальова («Соціально-політичний союз «Інтелектуальна ініціатива»), Михайла Мукерії («Союз»), Анни Нечепорук («Велика Україна») через невідповідність документів. Усі вони не подали електронну декларацію та внесли заставу.
Євгеній ГЛАДКИЙ Координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Херсонській області