Депутати постійної комісії Херсонської міськради з питань ЖКГ розглянули питання на сесію

3 года назад 0

Сьогодні, 13 січня депутати постійної комісії Херсонської міської ради з питань житлово-комунального господарства, житлової політики, енергозбереження та благоустрою розглянули ряд питань, що планують винести на розгляд сесії міської ради 28 січня.
Серед них – проєкт рішення сесії міськради про призначення заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Анатолія Хоменка. До сфери зазначеного заступника належатиме здійснення керівництва та координація роботи департаменту містобудування, архітектури та земельних ресурсів, управління капітального будівництва, управління з питань державного архітектурно-будівного контролю.

Також депутати одноголосно підтримали питання виділення 14,5 млн. грн на капітальний ремонт аварійного колектора, що розташований по вулиці Штурвальній.
Нагадаємо, що 3 грудня депутати під час сесії проголосували за виділення коштів для виплати одноразової допомогу загальною сумою 3, 094 млн грн на придбання житла сім’ям, що постраждали внаслідок аварії на напірному каналізаційному трубопроводі по вул. Штурвальній. Допомогу отримали 6 родин.

Крім цього, д епутати підтримали наступні проєкти рішення міської ради:
«Про внесення змін до рішення міської ради від 5 листопада 2021 року № 619 «Про затвердження Положення про Амбасадорів Херсонської МТГ;
Про затвердження звіту про виконання Плану роботи міської ради на 2021 рік;
Про визначення балансоутримувачем гуртожитку о вулиці О. Шовуненка, 60;
Про затвердження Програми державного моніторингу у галузі охорони атмосферного повітря агломерації «Херсон» на 2022-2027 роки;
Про затвердження Положення про фонд охорони навколишнього природного середовища у складі бюджету Херсонської МТГ.
Також депутати заслухали доповідь в.о заступника міського голови Сергія Циганка щодо затвердження Міської програми розвитку фізичної культури і спорту на 2022-2026 роки.
Як зазначив Сергій Циганок, мова йде про спортивні майданчики, що розташовані у дворах багатоповерхівок. Наразі існує необхідність оформлення земельних ділянок, на яких вони розташовані відповідно до чинного законодавства, з метою подальшого визначення балансоутримувача та можливості проведення їхньої реконструкції.
Депутати проєкт зазначеної Програми не підтримали, повернувши його на доопрацювання. Аргументували своє рішення необхідністю включення усіх спортивних майданчиків Херсонської МТГ до проєкту такої Програми.
Пресслужба Херсонської міської ради