Дізнавачі поліції Херсонщини завершили розслідування щодо жительки Білозерки, яка підозрюється в колабораціонізмі

2 месяца назад 0

Під час тимчасової окупації Білозерки 44-річна жінка добровільно погодилася на співпрацю та обійняла посаду в незаконно створеній загарбниками місцевій установі. 

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Поліцейські зібрали докази колабораційної діяльності фігурантки. Наразі досудове розслідування завершене та обвинувальний акт щодо підозрюваної скерований на розгляд суду. Їй загрожує повна конфіскація майна та інші обмеження.

Як розповіла начальник відділу дізнання обласного главку поліції Вікторія Лукашевич, про причетність жінки до злочину проти основ національної безпеки України дізналися працівники ювенальної превенції відділення поліції №1 (Білозерське) Херсонського районного управління поліції.

Зокрема поліцейські встановили, що під час тимчасової окупації Білозерки місцева 44-річна жителька добровільно погодилася співпрацювати із загарбниками. Жінка влаштувалася до «управлєнія труда і социальной політікі бєлозьорского муніципального округа». У незаконно створеній окупантами установі зловмисниця обійняла посаду «спеціаліста відділу нарахувань».

Під час виконання своїх обов’язків фігурантка здійснювала перевірку документів та формувала списки на виплату соціального забезпечення для місцевих мешканців від окупаційної влади у російських рублях.

Службові обов’язки фігурантки під час її роботи в окупаційній установі не були пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій. Тож дізнавачі поліції Білозерщини інкримінували правопорушниці вчинення кримінального проступку, передбаченого ч. 2 ст. 111-1 «Колабораційна діяльність» Кримінального кодексу України.

Наразі досудове розслідування завершене. Обвинувальний акт щодо зловмисниці затверджений Олешківською окружною прокуратурою та скерований на розгляд суду. Фігурантці позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років із конфіскацією майна або без такої.