Для херсонських студентів провели юридичний лекторій

6 лет назад 0

У межах минулого Всеукраїнського тижня права в юридичній клініці Херсонського державного університету відбувся День відкритих дверей.

З цієї нагоди були запрошені студенти, учні шкіл, ветерани правоохоронних органів, а також представники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Херсонській області – директор Марина Єлисєєва та менеджер з якості Максим Магда.

Організаторами заходу — керівник юридичної клініки Микола Новіков та декан юридичного факультету ХДУ Андрій Казанчан — привітали учасників, наголосивши на важливості правничої професії та необхідності підвищувати свій професійний рівень.

Зокрема, Микола Новіков відзначив, що створення і функціонування юридичної клініки, яка надає первинну правову допомогу, є важливим не лише для громадян, а й для студентів, які там працюють і здобувають практичні навички ще до того, як отримати диплом.

Довідка. Юридична клініка Херсонського державного університету розпочала свою діяльність у 1999 році, є структурним підрозділом юридичного факультету ХДУ і створена як база для практичного навчання та навчальної практики студентів старших курсів спеціальності «Правознавство», інтегрована у навчальний процес і здійснює роботу на основі чинного законодавства України, Статуту ХДУ та Положення про юридичну клініку ХДУ.

Марина Єлисєєва відзначила, що юридична клініка є давнім партнером Регіонального центру і подякувала її керівнику та учасникам за плідну співпрацю, особливо на початковому етапі створення системи БПД на Херсонщині. Також вона розказала про діяльність Регіонального та місцевих центрів.

Максим Магда повідомив про види безоплатної правової допомоги, хто може за нею звернутися і яким чином, які особливості її надання у кримінальному та цивільному чи адміністративному процесі.

Наступною темою його виступу було насильство в сім’ї. Фахівець системи БПД наголосив на актуальності цієї проблеми та недостатній увазі з боку суспільства та влади. Він розповів про види домашнього насильства, причини його виникнення та способи допомоги потерпілим від нього.

По завершенні студенти юридичної клініки отримали інформаційні буклети для використання в роботі.