Для українців готують "сюрприз" при реєстрації нових автомобілів

4 года назад 0

Кабінет міністрів України доопрацював проєкт постанови про реєстрацію нових авто. Відповідно до нього транспортні засоби можна буде зареєструвати прямо в автосалоні.
Даний проєкт спрямований на реєстраційну оптимізацію та вже надійшов на узгодження в уряд з Міністерства внутрішніх справ, повідомляє РБК-Україна.
Раніше при покупці нового авто в салоні його також можна було одразу там зареєструвати, але це робилося за додаткову плату. За гроші навіть можна було вибрати номерний знак. Тепер послугу реєстрації автосалони офіційних імпортерів і дилерів зможуть надавати офіційно, якщо проєкт буде прийнятий.
Зазначається, що для реєстрації у своєму автосалоні імпортери і дилери повинні бути зареєстровані в Головному сервісному центрі (ГСЦ) МВС, як суб’єкти господарювання та підписати з ГСЦ МВС договір про співпрацю. Для цього, тим дилерським центрам, які хочуть взяти участь в експериментальному проєкті, необхідно надіслати заявки в ГСЦ МВС з відповідними документами.
В автосалоні покупці нових машин зможуть відразу отримати реєстраційний номер і техпаспорт на свій придбаний транспортний засіб.