Доцільність використання старих запчастин з розбирання

4 года назад 0

Купівля імпортного автомобіля — це не тільки комфорт і безпека керування транспортним засобом, а й додаткові кошти на його утримання. Щоб мінімізувати супутні витрати деякі власники, особливо старого транспорту, використовують запчастини, що були у вжитку. Однак серед різноманіття ненових деталей, представлених на ринку важливо навчитися вибирати якісні запчастини з великим залишковим ресурсом.

Економний ремонт — запчастини з розбірки

Більшість деталей вживаних, що не вичерпали свій ресурс, цілком придатні для подальшого використання. Іноді можна придбати деталь за якістю краще нового неоригінального аналога. З огляду на те, що запчастини виходять шляхом розбирання транспорту, що потрапив в аварію з мінімальним пробігом більшість комплектуючих, мають ідеальний стан. Плюс до всього надійні авторозбирання стежать за якістю товару перевіряючи кожен вузол і агрегат.

Ще одним плюсом в сторону деталей з авторозбирання є наявність цілих вузлів в зібраному стані. Завдяки цьому автовласник може купити двигун або коробку передач цілком за прийнятну ціну. Це дозволяє швидко провести складний ремонт без залучення фахівців. Також радує, що більшість компаній надає гарантію на реалізований товар. Це дозволяє водієві встановити куплену запчастину і переконатися в її працездатності.

Чому вигідно використовувати комплектуючі колишні у вживанні?

Для транспорту віком старше 10 років досить складно знайти оригінальну нову деталь. При цьому пошуки у звичайних автомагазинах в 90% випадків виявляються невдалими. Звичайно, можна придбати запчастини на авторинку, але їх якість викликає певні сумніви.

Беручи до уваги незначний асортимент деталей до старих іномарок оптимальним варіантом є придбання запчастин що були у використанні в інтернеті. Автозломи у Запоріжжі пропонують якісні запчастини на AUTO.RIA №1 серед автомобільних сайтів в Україні. Тут же можна вивчити базу нового і старого транспорту, завдяки якій щодня купується і продається майже 1400 автомобілів.

Серед переваг використання старих деталей варто виділити:

  • Максимальний асортимент комплектуючих для старих моделей імпортних автомобілів.
  • Доступну ціну оригінальних деталей в порівнянні з новими замінниками.
  • Наявність товару на прилавках. Не потрібно чекати поки замовлення клієнта буде доставлено з іншого населеного пункту або навіть країни.
  • Наявність нехай і мінімальної, але все ж гарантії на реалізований товар. На більшість деталей, що були у вжитку дається гарантія на установку.

Завдяки таким запасним частинам можна вигідно, швидко і безпечно розв’язати питання з ремонтом будь-якого автомобіля. Головне, не купувати запчастини здатні вплинути на безпеку керування транспортним засобом.

Мінуси використання старих деталей

Природно, перш ніж віддати перевагу старим деталям з розбирання важливо ознайомитися з їх негативними якостями:

  • Стан запчастини визначається візуально, отже, її придбання схоже на лотерею. Покупцеві ніхто не може гарантувати, що вузол або агрегат прослужить досить довго.
  • Велика кількість шахраїв, які намагаються заробити незаконним способом. Часто недобросовісні продавці пропонують товар відверто поганої якості, позиціонуючи його як практично нову деталь.
  • Можливість придбання крадених вузлів і агрегатів. Особливо проблема актуальна при покупці двигуна або коробки передач в зборі, на яких вибиті номери, а значить потрібна відповідна документація.

Тільки розібравшись в позитивних і негативних якостях ненових автозапчастин можна прийняти правильне рішення про доцільність їх використання для ремонту іномарки.

Як вибрати запчастини що були у вжитку?

Фахівці рекомендують при виборі та покупці комплектуючих для автомобіля, що були у вжитку, дотримуватися наступних рекомендацій:

  • Переконатися, що деталь яка купується відповідає моделі та року випуску автомобіля що ремонтується. Це дозволить без проблем встановити куплену запчастину на посадкове місце в транспортному засобі.
  • Відмовитися від придбання запасних частин за передоплатою. Дане питання актуальне при здійсненні операцій в інтернеті. Адже покупець не знає кому він перераховує гроші, і які деталі йому буде доставлено. У даній ситуації оптимальним є накладений платіж.
  • З’ясувати наявність гарантії на реалізований товар. Це дозволить повернути запчастину якщо вона несправна або не відповідає характеристикам, зазначеним в описі.
  • Вивчити відгуки про продавця від попередніх клієнтів. Сьогодні в інтернеті можна знайти багато корисної інформації про авторозбирання, що займаються спродажем деталей, колишніх у вживанні.

Як видно, придбання старих запчастин — це відмінний спосіб економії, якщо знати нюанси майбутньої угоди та вміти визначати дійсну якість товару.