Друкованої пропаганди на окупованій Херсонщині стає більше

2 часа назад 0

Російські пропагандисти прекрасно розуміють, яку вагу має друковане слово на території, яку вони залишили без якісних телевізійних та інтернет-ЗМІ. Це друковане слово, щоправда, огидне і брехливе, але саме таке пропаганді й треба — поневоленим не можна дати отямитись, не можна дати осягнути, наскільки велику біду принесли у їх дім загарбники.
«Газета набуває все більшої популярності у населення, адже в умовах постійних обстрілів з боку ЗСУ і нестабільного інтернету «Алешкинский вестник» є головним джерелом інформації, яке відображає реальну картину подій, що відбуваються на прифронтовій території»,  — пише окупаційна агітка «Надднепрянская правда». Її «редактор» Євген Білий, який раніше працював у двох херсонських газетах і на одеському сайті, наразі, крім окупаційної обласної, очолює переважну більшість окупаційних районних «газет» лівобережжя. Наприклад, агітку «Нова Каховка». «Як запевнив голова адміністрації, газети доставляються у кожен куточок Новокаховського округу і з цим також немає жодних проблем», — написано в останньому її номері (№ 16).

Про окупаційну ж обласну «газету» пропагандисти написали наступне: «Особливо важливим видання є для населених пунктів, які межують з зоною бойових дій — для людей це практично єдине інформаційне джерело зв’язку з рештою території Херсонщини і Росії у цілому. Кожен випуск «Надднепрянской правды» оперативно доставляють навіть у найвіддаленіші села регіону».

Та і цього окупантам мало. Відтепер створювати агітки вони навчають і школярів. В окупованих Хорлах, наприклад, недавно відбулась «медіашкола», яку її організатор Андрей Фєтісов назвав просто і прямо: «Курс молодого інфобійця». Тобто, пропагандисти і не думають приховувати, що головне для них — не доносити інформацію, головне для них — воювати. За інтереси Кремля, звісно. Окупаційна агітка «Юнармейская правда», яку пропагандист випустив з дітьми, повідомила: « Протягом робочого тижня кореспондент ІА «Коминформ» з Сиктивкара Андрей Фєтісов знайомив хорлівських і горьковських юнармійців з основами журналістики і азами репортажної фотографії». Варто нагадати, що Фєтісов був першим «редактором» агітки «Каланчакский вестник», яка друкувалась тоді (у 2023 році) у Сиктивкарі — столиці республіки Комі. Нині «газета» друкується на обладнанні окупаційної адміністрації у Каланчаку, а «редагує» Ті колишня українська журналістка, а нині «головний спеціаліст прес-служби адміністрації Каланчацького муніципального округу» Галина Єрмишко.

Богдан СТРАЖАК,