Дві херсонські компанії оштрафували на понад 400 тисяч гривень

3 месяца назад 0

Адміністративна колегія Антимонопольного комітету України оштрафували на 408 тисяч гривень херсонські компанії «Альянсбуд Груп» та «Благоустрій Херсон плюс» через змову на торгах.

Про це на сторінці Антимонопольний комітет України, пише .

Встановили, що компанії узгодили свої під час підготовки та участі у торгах, які проводились у 2021 році Департаментом міського господарства Херсонської міськради у 6 лотах на загальну суму 14 023 417,4 грн. 

Дії «Альянсбуд Груп» та «Благоустрій Херсон плюс» визнали такими, що порушують законодавство про захист економічної конкуренції. 

Також зазначається, що згідно з Законом України «Про публічні закупівлі» підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є те, що учасник протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів.

За даними YouControl у 2021 році «Альянсбуд Груп» та «Благоустрій Херсон плюс» виграли лоти з прибирання та підмітання вулиць, з озеленення територій та утримання зелених насаджень, утилізації сміття в Херсоні.