Евакуація з правобережжя Херсонщини: навіщо російські окупанти розповсюджують фейки

3 месяца назад 0

Розповсюджуючи інформацію про можливий наступ на Херсон, евакуацію з правобережжя, окупаційна влада намагається залякати місцевих жителів деокупованих територій. 

Про це в ефірі "Вгору" начальник Херсонської районної військової адміністрації Михайло Линецький.

За його словами, коли Сили оборони України знищують російських військових на лівобережжі Херсонщини, в них іншого виходу немає як переходити до інформаційно пропагандистських операцій і видумувати фейки.

Зараз на Херсонському напрямку лінія бойового зіткнення – річка Дніпро, зазначив Линецький.

“Сили оборони України готові до будь-якого розвитку подій і створюють вкрай незручні, м'яко кажучи, умови для перебування окупаційних військ на лівобережжі Херсонщини. Сьогодні ми значно краще готові для надання відсічі російським окупантам”,  – додав держслужбовець.

Також Михайло Линецький сказав, що російські окупанти вкладають великий матеріальний, медійний, людський ресурс у розповсюдження фейків. 

  • Росія проводить кампанію з дезінформації щодо ситуації на півдні України з метою посилити паніку, нещодавно одним з таких “фейків” і стала евакуація державних службовців із Херсона.
  • Секретар регіонального відділення партії «Єдина Росія» Ігор Кастюкевич 22 лютого заявив одному з пропагандистських видань, що мешканці правобережжя Херсонщини нібито потерпають від гуманітарної катастрофи та звинуватив у цьому українську владу.
  • Російські ЗМІ поширюють фейкову інформацію про те, що нібито в Херсоні планують інсценувати загибель мирних жителів, щоб поширити цю новину в українських та закордонних медіа.