Фермери-колаборанти з лівобережжя Херсонщини масово скаржаться росіянам на відсутність води для поливу

3 месяца назад 0

Аграрії, які погодились співпрацювати з росіянами на лівобережжі Херсонської області, розлючені тим, що їхні поля просто “горять”. За рік після підриву окупантами дамби Каховської ГЕС, вони так і не спромоглись запропонувати місцевим фермерам альтернативу дніпровській воді. Своєю чергою, сільгоспвиробники вимагають від росіян якнайшвидше розвʼязати цю проблему.
Про це повідомляють кореспонденти з посиланням на російські джерела.
“У відповідь на критичний виклик, кинутий посухою сільському господарству Херсонщини, Народний фронт організував у Чаплинці екстрену зустріч-консультацію. Ініціаторами діалогу виступили самі аграрії – група з 50 фермерів звернулася за допомогою у розвʼязанні гострої проблеми поливу сільськогосподарських культур”, – йдеться у повідомленні росіян.

Тимчасовий вихід із ситуації росіяни вбачають у розробці нових артезіанських свердловин. Це мало чим допоможе, адже в регіоні також падає рівень ґрунтових вод.

Тим паче, що використання артезіанських джерел у сільському господарстві загрожує зневодненням населених пунктів на лівобережжі, які також використовують воду з них.